Wino o miodowej aromatyce i jędrnej konsystencji. Jest dobrze zrównoważone między nutami zielonych jabłek, a mirabelki. Poziom słodkości do kwasowości jest idealnie dopasowany.
PODAWAĆ W TEMPERATURZE:
16-18°C
DOSKONAŁE W POŁĄCZENIU:
Schłodzone jako aperitif. Doskonale pasować będzie do serów takich jak roquefort, gorgonzola. Świetnie komponuje się z daniami azjatyckimi (curry z jagnięciny, kurczak z trawą cytrynową, wok z krewetkami). Na deser idealnie sprawdzi się z delikatną tartą z morelami, crumble, tartą cytrynową, rabarbarową, lub gruszką "Belle Helene".
WINNICA
POWIERZCHNIA:
2 hektary
TERROIR:
Gliniasto-łupkowo-piaszczysty
ŚREDNI WIEK WINOROŚLI:
30 lat
ZBIÓR:
Mechaniczny
W 1990 roku właściciele (rodzina Audouin) postanowili kupić 5 hektarów Bordeaux: Chateau Les Maines. Dziś obie winnice mają razem 40 hektarów.
Pasja i pragnienie, aby zawsze produkować wina wysokiej jakości, to teraz trzecie pokolenie winiarzy, którzy nadal ewoluują i rozwijają swoje wina.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do
Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych
użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z
naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie
plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.ZgodaPolityka prywatności