Wino dla smakoszy o mocnym charakterze, które elegancko wyraża siłę terroir. Okrągłe i gęste, zrównoważone delikatnymi i jedwabistymi taninami oraz przyjemną kwasowością.
PODAWAĆ W TEMPERATURZE:
16-18°C
DOSKONAŁE W POŁĄCZENIU:
Mięso czerwone, takie jak grillowany stek, pieczeń/gulasz wołowy, rolada, kaczka lub gęś oraz dziczyzna. Świetnie będzie pasować do pieczonego lub duszonego drobiu, potraw z grzybami lub dojrzewających serów.
WINNICA
POWIERZCHNIA:
10 hektarów
TERROIR:
Gliniaste-wapienny
ŚREDNI WIEK WINOROŚLI:
25 lat
ZBIÓR:
Ręczny
Château Pontet Bayard to posiadłość rozciągająca się na 10 hektarach w apelacji Puisseguin Saint Emilion. Julien Richard nabył winnicę w 2013 roku.
Winnica położona na południowy-wschód i wschód, winnica na stokach.
Szanując różnorodność gleby i środowiska, Julien stosuje precyzyjne i skrupulatne praktyki upraw, które mają na celu maksymalne ograniczenie zabiegów chemicznych, pozwalając w pełni wyrazić terroir, aby zbierać zdrowe i naturalne winogrona zdolne do produkcji wina wysokiej jakości.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do
Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych
użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z
naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie
plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.ZgodaPolityka prywatności