To wino ma gęste ciemne wnętrze z jaśniejszą rubinową krawędzią. Aromaty młodego dębu i palonej kawy, ciemnych jagód, przypraw zielnych, szałwii i liścia laurowego. Dojrzałe taniny, czarne owoce i dobra długość. Zrównoważone i gęste.
PODAWAĆ W TEMPERATURZE:
16-18°C
DOSKONAŁE W POŁĄCZENIU:
Mięso czerwone, takie jak grillowany stek, pieczeń/gulasz wołowy, rolada, kaczka lub gęś oraz dziczyzna. Świetnie będzie pasować do pieczonego lub duszonego drobiu, potraw z grzybami lub dojrzewających oraz twardych serów.
WINNICA
POWIERZCHNIA:
35 hektarów
TERROIR:
Gliniasto-wapienny
ŚREDNI WIEK WINOROŚLI:
20 lat
ZBIÓR:
Mechaniczny
Wspaniała Domaine położona pomiędzy oceanem Atlantyckim, a ujściem rzeki Żyrondy. Pierwsze hektary winorośli zostały posadzone w 1998 roku. Po wielu latach ciężkiej pracy, w 2018 roku Château Pierre de Montignac otrzymał certyfikat HVE3, a kilka lat później, w 2023 roku, uzyskał certyfikat rolnictwa ekologicznego (Agriculture Biologique).
Tutaj owoc jest hołubiony, szanując najskromniejsze aspekty wina. Winnica została doskonale przemyślana, aby produkować wina jeszcze wyższej jakości.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do
Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych
użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z
naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie
plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.ZgodaPolityka prywatności