12 miesięcy w beczce dębowej po prestiżowym czerwonym winie z AOC Pomerol
OPIS SOMMELIERA:
Wino głębokie, aksamitne o szlachetnej, bogatej strukturze i przyjemnej konsystencji, oczarowujące wrażeniami zmysłowymi podczas degustacji.
PODAWAĆ W TEMPERATURZE:
16-18°C
DOSKONAŁE W POŁĄCZENIU:
Mięso czerwone, takie jak grillowany stek, pieczeń/gulasz wołowy, rolada, kaczka lub gęś oraz dziczyzna. Świetnie będzie pasować do pieczonego lub duszonego drobiu, potraw z grzybami lub dojrzewających oraz twardych serów.
WINNICA
POWIERZCHNIA:
10 hektarów
TERROIR:
Gliniasto-wapienny
ŚREDNI WIEK WINOROŚLI:
30 lat
ZBIÓR:
Mechaniczny
Specyfiką win Fronsac jest to, że są one produkowane na stromych zboczach i korzystają z lepszej ekspozycji. Gleby są tam gliniasto-wapienne. Zawartość wapnia wzrasta wraz z wysokością. Wina są bardzo barwne, mocne i bardzo eleganckie.
Denis jest wyjątkowym winiarzem który od zawsze żył pasją do wina i z chęcią dzieli się wiedzą.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do
Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych
użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z
naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie
plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.ZgodaPolityka prywatności