60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
% ALKOHOLU:
13,5
%
DOJRZEWANIE:
16-18 miesięcy w beczce
OPIS SOMMELIERA:
Wino okrągłe, dojrzałe o zrównoważonym aromacie, przyjemnie gęste. Łagodny atak oraz finezja na finiszu.
PODAWAĆ W TEMPERATURZE:
16-18°C
DOSKONAŁE W POŁĄCZENIU:
Mięso czerwone, takie jak grillowany stek, pieczeń/gulasz wołowy, rolada, kaczka lub gęś oraz dziczyzna. Świetnie będzie pasować do pieczonego lub duszonego drobiu, potraw z grzybami lub dojrzewających oraz twardych serów.
WINNICA
POWIERZCHNIA:
30 hektarów
TERROIR:
Gliniasto-łupkowo- piaszczysty
ŚREDNI WIEK WINOROŚLI:
30 lat
ZBIÓR:
Mechaniczny
W 1964 roku narodziło się Château Moulin de La Roquille (AOC Francs Côtes de Bordeaux). Winnica rozciągała się wówczas na ponad 13 hektarach. W 1990 roku właściciele (rodzina Audouin) postanowili kupić 5 hektarów Bordeaux: Chateau Les Maines.
Dziś oba winnicy mają razem 40 hektarów.
Pasja i pragnienie, aby zawsze produkować wina wysokiej jakości, to teraz trzecie pokolenie winiarzy, którzy nadal ewoluują i rozwijają swoje wina.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do
Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych
użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z
naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie
plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.ZgodaPolityka prywatności