70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
% ALKOHOLU:
13
%
DOJRZEWANIE:
-
OPIS SOMMELIERA:
Wyrazisty zapach czerwonych owoców i świeżości. Na podniebieniu atak jest wyraźny, garbniki są obecne, ale łagodne.
PODAWAĆ W TEMPERATURZE:
16-18°C
DOSKONAŁE W POŁĄCZENIU:
Mięso czerwone, takie jak pieczeń/gulasz wołowy, rolada. Świetnie będzie pasować do pieczonego lub duszonego drobiu, potraw z grzybami lub dojrzewających oraz twardych serów. To wino będzie również pasować do dań z makaronu, takich jak lasagne czy spaghetti bolognese.
WINNICA
POWIERZCHNIA:
5 hektarów
TERROIR:
Gliniasto-łupkowo-piaszczysty
ŚREDNI WIEK WINOROŚLI:
30 lat
ZBIÓR:
Mechaniczny
W 1990 roku właściciele (rodzina Audouin) postanowili kupić 5 hektarów Bordeaux: Chateau Les Maines. Dziś obie winnice mają razem 40 hektarów.
Pasja i pragnienie, aby zawsze produkować wina wysokiej jakości, to teraz trzecie pokolenie winiarzy, którzy nadal ewoluują i rozwijają swoje wina.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do
Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych
użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z
naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie
plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.ZgodaPolityka prywatności